Какво е мястото на леглото? Нека да започнем с основното нещо-леглото.

...
 
 
Какво е мястото на леглото?
Нека да започнем с основното нещо-леглото.
Коментари Харесай

Как да наредите стаята на детето си по правилата на Фън Шуй

 

 

Какво е мястото на леглото?
Нека да стартираме с главното нещо-леглото. Според Чоу, леглото служи като „ командващ пост “ в детската стая. „ В идеалния случай леглото би трябвало да бъде ситуирано по този начин, че таблото да е в съседство със стената и да виждате вратата от нея. Не би трябвало леглото да бъде тъкмо против вратата, а по-скоро на по диагонал противопоставен ъгъл на стаята “, изяснява Чоу.Поставянето на леглото по този метод оказва помощ да се избегнат проблемите със съня на детето, тъй като по този метод му разрешава да види кой влиза в стаята.

Леглото не би трябвало да се слага тъкмо под прозореца!

 двуетажно легло
Избирайте дървото пред метала. Уверете се, че леглото е крепко и комфортно. Махнете мобилния телефон на детето, с цел да може силата да циркулира в стаята.

Какво ще кажете за двуетажните кревати?
Анджи Чоу не поддържа тази концепция: силата на детето, спящо прекомерно покрай тавана, може да бъде потиснато. Ако имате лимитирано пространство и двуетажното легло е единственият вид, уверете се, че е уместно за самите деца. За едното дете може да бъде уютно леговище, а за другото клаустрофобичен капан.

 

Цвят на стаята
В идеалната детска стая, силите Ин и Ян са в равновесие: не би трябвало да е прекомерно мрачно или прекомерно ярко. Цветовете би трябвало да отразяват характерността на детето. „ Когато избирате цвят за стените, избягвайте ярки неонови цветове и тапети, претрупани с рисунки- може да повлияе на нервната система на детето и да наруши съня му “, поучава Чоу. Изберете пастелни сини, зелени и розови тонове, с цел да „ успокоите “ атмосферата. Тези цветове, съгласно Чоу, са цветовете на мира и възстановителната мощ на Фън Шуй.

 огледало
Сложете в детската стая огромно огледало „ в цялостен растеж “ на тяхното равнище.

Фън Шуй за повишение на самочувствието
Дали вашето дете няма да бъде смутено от спад на самочувствието? Плакатите с поп звезди, носещи съмнителни полезности, най-добре се заменят със фотография на детето или с огромна такава, изобразяваща някой значим и благополучен миг от живота на фамилията.

Безпорядъкът е нездравословен
„ Насърчавайте децата да подреждат играчките си в края на деня, тъй като доказателствата за безотговорно развлечение денем, проявяващо се под формата на разпръснати на всички места обекти, не способства за спокоен сън “, изяснява Чоу. Определете място за всяко едно нещо, прибавете кутии или кошници за играчки в стаята, тъй че почистването да не лишава доста време.

Декорации по стената
Позволете на детето да избира единствено какво ще виси по стените на детската стая. Въпреки това, за деца с разтревожен сън, изображенията на нещо бързо (автомобили, бурни вълни) не са желателни.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР